بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، در حال حاضر ظرفیت فولاد 50 میلیون تن و هدف چشمانداز 1404، رسیدن به ظرفیت 55 میلیون تن است، از طرفی میزان مجوزهایی که صادر شده نیز حدود 145 میلیون تن است و این اعداد گویای عدم توازن در صنعت فولاد است.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، با وجود شوکهای اقتصادی متعدد و وجود تورم بالای کشور، صنعت فولاد به دلیل قیمتگذاری دستوری نتوانست با تورم، رشد کند؛ به گونهای که بعضا تصمیمگیریهای غیرکارشناسانه هم میتواند شرایط برای صادرات تولیدکننده، سخت و طاقتفرسا شود و حاشیه سود تولیدکننده راه کاهش دهد.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، در کشور در زنجیره آهن و فولاد توسعههای زیادی داده شده اما مشکلی که امروزه پیش آمده، مشکل توسعه نامتوازن است و باید برنامه توسعه متوازن جایگزین توسعه کمّی شود؛ به گونهای در زنجیره تولید فولاد، محصولات کیفی در دستور کار قرار گیرند و توسعه به سمت محصولات کیفی سوق داده شود.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، صنعتگران با استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولید با تمرکز بر تولید محصولات ویژه با ارزش افزوده بالا و انتقال آن بهدیگر تولیدکنندگان، زمینه را برای رشد حداکثری و ارتقا صنعت فولاد فراهم کردند.
بهنقل از یک فعال صنعت فولاد، در چند سال اخیر سرمایهگذاریهای مناسبی در زمینه تولید ورقهای سرد و گالوانیزه در داخل کشور انجام شده است و هماکنون امکان تامین نیاز کل کشور بهورق گالوانیزه فراهم شده است.
بهگفته یک فعال صنعت فولاد، زمانی که قیمت محصولات بهطور مصنوعی بالا میرود، بازار بهسمت نابسامانی بیشتری حرکت میکند و این وضعیت در نهایت بهضرر تمام فعالان این صنعت خواهد بود.
بهگفته یک فعال فولادی، تولیدکنندگان و مصرفکنندگان هر روز شاهد نوسانات قیمت در بازار هستند و این امر ریسکها و عدم قطعیتهای بزرگی را از حیث پیشبینی شرایط بازار و حتی صرفه اقتصادی ایجاد میکند.
بهگفته یک فعال فولادی، قطعی برق همچنان بهعنوان یک عامل بحرانی بر بازار فولاد تاثیرگذار است و تا زمانی که تامین برق به حالت عادی بازنگردد، عرضه و تقاضا در سطوح حداقلی باقی خواهد ماند.
بهگفته یک فعال فولادی، تاکنون در زمینه تامین انرژی چالشهای بسیاری را متحمل بودیم و دولت به شکل ناعادلانهای کسری انرژی کشور را با قطع کردن برق و گاز کارخانههای فولادی جبران کرده است.
بهگفته یک فعال فولادی، در سالهای اخیر مشکل تامین انرژی صنعت فولاد نمود بیشتری داشته است و متاسفانه فولادسازان در تابستان با قطعی برق و در زمستان با قطعی گاز مواجه هستند و این مشکل نیاز به سرمایهگذاری بلندمدت توسط دولت دارد.
بهگفته یکی از فعالان صنایع معدنی و فولاد، طبق ماده 25 قانون بهبود محیط کسبوکار، دولت حق ندارد زمانی که مشکلی نظیر ناترازی انرژی پیش میآید برق کارخانجات را قطع کند.