صنعت آلومینیوم با بحران تامین برق و کمبود مواد اولیه روبهرو است. این موضوع بر پایداری تولید تاثیر گذاشته و وابستگی شدید به واردات آلومینا را به همراه داشته است. توسعه نیروگاههای اختصاصی و سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر میتواند به حل این چالشها و تثبیت جایگاه این صنعت کمک کند.
رییس مجمع نمایندگان استان مرکزی بر ضرورت انتقال واحد آندسازی ایرالکو بهمنظور کاهش آلودگی در کنار استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی تاکید کرد.
در فروردین ۱۴۰۴، صادرات معدن و صنایع معدنی ایران با رشد ۱۹ درصدی در مقایسه با فروردین 1403، به ۵.۲ میلیون تن با ارزش ۸۴۴ میلیون دلار رسید. در حالی که واردات کاهش وزنی ۶ درصدی داشت اما ارزش آن ۱۹۷ درصد افزایش یافت.
هند با رشد تولید آلومینیوم اولیه در آوریل ۲۰۲۵، جایگاه دوم جهانی خود را حفظ کرد. در حالی که تولید بوکسیت با ۱۳.۹ درصد افزایش، به ۲.۱۳ میلیون تن رسید. با وجود افزایش تولید داخلی، واردات بوکسیت نیز بالا رفت و رسیدن به یک زنجیره تامین پایدار برای توسعه صنعت آلومینیوم همچنان چالشبرانگیز است.
شرکت EGA پس از خروج از گینه، قصد دارد ذخایر بوکسیت غنا را بررسی کند و در توسعه زیرساختهای صنعتی همکاری کند. در حالی که غنا به دنبال فرآوری داخلی بوکسیت است. این قرارداد میتواند به جبران کاهش عرضه بوکسیت از گینه کمک کند.
به نقل از یک فعال صنعتی، قطعی برق صنایع آسیب جدی به اقتصاد وارد میکند و تعطیلی خطوط تولید راهحلی برای بحران انرژی نیست. بلکه حل این مشکل نیازمند تعامل بینالمللی و جذب سرمایهگذاران خارجی است.
تولید آلومینیوم کشور در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت و فاصله زیادی با اهداف تعیینشده دارد. چالش تامین برق و وابستگی به واردات مواد اولیه از دلایل مهم این موضوع برشمرده شده است.
برخلاف روند نزولی بازار، نماد آلومینا در روزهای پایانی سال با افزایش تقاضا و صف خرید روبهرو شد. اقدام برای خرید برق پایدار، یکی از دلایل این موضوع برشمرده میشود.