با افزایش شکایات به دولت چین در خصوص حجم بالای محصولات فولادی صادراتی ارزانقیمت، این کشور در نظر دارد که تولید فولاد خود را کاهش دهد. در این خصوص گمانهزنیهایی مبنی بر کاهش 50 میلیون تن فولاد در سال وجود دارد.
واردات سنگ آهن چین تحت تاثیر کاهش تقاضای داخلی در تعطیلات سال نوی چینی و همچنین محدودیتهای عرضه از جانب استرالیا و برزیل ناشی از طوفانهای فصلی، در شروع سال 2025 ضعیف بوده است.
مطابق با گزارش انجمن جهانی فولاد، در ژانویه 2025، تولید فولاد خام در 10 کشور برتر تولیدکننده به جز هند و ایالات متحده کاهش یافته است و بیشترین میزان کاهش در میان 10 تولیدکننده برتر فولاد، متعلق به ایران بوده است.
صادرات فولاد چین به ایالات متحده طی 2 مرحله کاهش یافته است. در مرحله اول، پیرو اعمال تعرفه بر محصولات فولادی چین از سوی ایالات متحده در سال 2016، صادرات فولاد این کشور بهصورت غیر مستقیم انجام میشد. در مرحله دوم، اعمال تعرفه 25 درصدی بر واردات تمام محصولات فولادی میتواند حجم صادرات فولاد چین به ایالات متحده را بیش از مرحله اول تحت تاثیر قرار دهد.
از پایان ماه ژانویه 2025، نگرانیها در خصوص افت تقاضا و کاهش قیمت بیلت ایران در بازارهای جهانی، افت حجم صادرات این محصول را در پی داشته است. اگرچه، افزایش تقاضا برای فولاد خام ایران بهمنظور بازسازی غزه و سوریه در صورت آتشبس میان غزه و اسراییل، میتواند منجر به افزایش قیمت فولاد خام صادراتی ایران شود.
سطح تقاضای مطلوب در بازار داخلی هند منجر به افزایش تولید فولاد توسط این کشور شد اما افزایش واردات محصولات فولادی چینی توسط هند در سال 2024، منجر به عدم به کارگیری کل ظرفیت تولید این کشور شده است.
بورس آتی شانگهای با هدف ارتقای سطح بهرهوری و تابآوری صنعت فولاد چین، در نظر دارد برنامه جامعی را تدوین کند که بهمنظور کاهش هزینههای حمل، چیدمان و تعداد انبارهای این بورس را بهینه کند.
پیرو اعمال تعرفه مازاد 25 درصدی بر واردات آلومینیوم و فولاد وارداتی به ایالات متحده، که تا کنون عموما از مبادی کشورهای کانادا، برزیل، مکزیک و کره جنوبی صورت میگرفته است، کارشناسان بر این باورند که با این تصمیم، راه برای واردات کالاهای ارزان قیمت چینی باز خواهد شد.
با توجه به آغاز به کار چند واحد کوره بلند در چین در زمان تعطیلات سال نوی این کشور، تولید فولاد خام نسبت به بازه پیش از تعطیلات رشد روزانه 299 هزار تنی داشته است. همچنین مصرف موجودی انبار سنگ آهن توسط این واحدها و افزایش تقاضا برای سنگ آهن پس از تعطیلات، منجر به افزایش قیمت آن شد.
مطابق با گزارش انجمن جهانی آهن و فولاد، تولید جهانی فولاد در سال 2024، با کاهش 0.8 درصدی در مقایسه با سال 2023 همراه بوده است. همچنین در دسامبر سال 2024، معادل 144.5 میلیون تن فولاد در جهان تولید شد که تولید 76 میلیون تن از این مقدار، در چین صورت گرفت.
مطابق با آمار منتشرشده توسط فدراسیون آهن و فولاد چین، در ژاپن که در حال حاضر، سومین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است، تولید فولاد در سال 2024 در مقایسه با سال 2023، با افت 3 درصدی همراه بوده است.
پیرو دستورالعمل جدید دولت چین در خصوص نحوه گزارش میزان انتشار گازهای گلخانهای صنعت فولاد این کشور که شامل مصرف سوختهای فسیلی، راکتورهای شیمیایی و کربن اضافهشده به فرمول شیمیایی فولاد و چدن میشود، بسیاری از تولیدکنندگان فولاد در این کشور باید سهمیه انتشار کربن خریداری نمایند.