بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، مطابق با وعدههای بانک مرکزی مقرر شده بود که فعالیت سامانه توافقی ارز فعالیت خود را آغاز کند اما بعد از گذشت 3 ماه این سامانه هنوز راهاندازی نشده و شرکتها نمیتوانند نسبت به رفع تعهد ارزی خود اقدام کنند که این امر منجر به از دست رفتن مشتریان و قفل روند صادرات شده است.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، با توجه به خالی ماندن ظرفیت تولید واحدهای فولادسازی، به موجب عدم تامین انرژی واحدهای صنعتی، در صورت برطرف شدن این معضل، نرخ بهرهبرداری از ظرفیت در کارخانههای فعلی افزایش مییابد که شرایط موثر تر و سودمند تری بهنسبت صدور مجوزهای تولید را بهدنبال خواهد داشت.
بهنقل از یک تولیدکننده ورق گالوانیزه، توسعه سبد محصولات و توسعه ظرفیتهای تولیدی میتواند در حرکت بهسوی استانداردسازی محصولات و تحقق هدفگذاریهای تولید در افقهای چند ساله موثر باشد.
بهنقل از یک تولیدکننده ورق گالوانیزه، واردات محصولاتی که در داخل تولید میشوند و روند غیرکارشناسی ارایه مجوزهای احداث واحدهای جدید بدون توجه به نیاز بازار داخل، از جمله معضلاتی است که صنعتگران این حوزه با آن روبهرو هستند.
بهنقل از یک فعال صنعت فولاد، مشکلات ناشی از محدودیت های برق میتوانست توقفات بلند مدت خطوط تولید را بهدنبال داشته باشد و موجب عدم ارایه بهموقع محصولات به مشتری شود؛ اما با بهروزرسانی فرآیندها و بهکارگیری روشهای نوین برنامهریزی، از ایجاد تداخل در تولید و تحویل سفارشها جلوگیری شد.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، با توجه به نیاز کشور به حرکت بهسوی اقتصاد غیر نفتی، که در این راه صنعت فولاد بهعنوان یک صنعت کلیدی نقش مهمی را ایفا میکند، میتوان در مقابل تنشهای خارجی برای جلوگیری از فلج شدن اقتصاد کشور ایستادگی کرد.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، در حال حاضر ظرفیت فولاد 50 میلیون تن و هدف چشمانداز 1404، رسیدن به ظرفیت 55 میلیون تن است، از طرفی میزان مجوزهایی که صادر شده نیز حدود 145 میلیون تن است و این اعداد گویای عدم توازن در صنعت فولاد است.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، با وجود شوکهای اقتصادی متعدد و وجود تورم بالای کشور، صنعت فولاد به دلیل قیمتگذاری دستوری نتوانست با تورم، رشد کند؛ به گونهای که بعضا تصمیمگیریهای غیرکارشناسانه هم میتواند شرایط برای صادرات تولیدکننده، سخت و طاقتفرسا شود و حاشیه سود تولیدکننده راه کاهش دهد.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، در کشور در زنجیره آهن و فولاد توسعههای زیادی داده شده اما مشکلی که امروزه پیش آمده، مشکل توسعه نامتوازن است و باید برنامه توسعه متوازن جایگزین توسعه کمّی شود؛ به گونهای در زنجیره تولید فولاد، محصولات کیفی در دستور کار قرار گیرند و توسعه به سمت محصولات کیفی سوق داده شود.
بهنقل از یک کارشناس صنعت فولاد، صنعتگران با استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولید با تمرکز بر تولید محصولات ویژه با ارزش افزوده بالا و انتقال آن بهدیگر تولیدکنندگان، زمینه را برای رشد حداکثری و ارتقا صنعت فولاد فراهم کردند.
بهنقل از یک فعال صنعت فولاد، در چند سال اخیر سرمایهگذاریهای مناسبی در زمینه تولید ورقهای سرد و گالوانیزه در داخل کشور انجام شده است و هماکنون امکان تامین نیاز کل کشور بهورق گالوانیزه فراهم شده است.