مطابق با اظهارات یک فعال صنعتی، بالاتر بودن سطح تقاضا از عرضه محصولات پاییندستی در روزهای پایانی سال جاری، افزایش پرمیوم قیمت لولههای مسی را به دنبال داشته است.
با توجه به احتمال اعمال تعرفههای تجاری بر مس از سوی ایالات متحده، پرو، بهعنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان مس به این کشور، تلاش دارد صادرات مس خود به ایالات متحده را از تعرفههای جدید معاف کند.
ایالات متحده با هدف خودکفایی در تولید مس قصد دارد مس را به لیست مواد اولیه بحرانی خود اضافه نماید. لازم به ذکر است که در این صورت سود سالانه بزرگترین تولیدکننده مس این کشور تا 500 میلیون دلار افزایش خواهد یافت.
مطابق با اظهارات یک فعال صنعتی، کاهش قیمت داخلی کاتد مس پیرو کاهش قیمت جهانی این محصول و تثبیت نسبی نرخ ارز، میتواند اثرات مثبتی بر بازار مس داشته باشد. از طرفی، محدودیت سهمیه تامین مواد اولیه از بورس کالای ایران، میتواند تولید را در صنایع پاییندست با مشکل مواجه کند.
شرکت ملی صنایع مس ایران، طی 11 ماه ابتدایی سال 1403، با فروش 1 میلیون و 268 هزار تن محصول، منجر به رشد 25 درصدی ارزش فروش داخلی نسبت به 11 ماهه 1402 شده است.
در سال جاری، بهرهبرداری از 3 پروژه تغلیظ مس و فلوتاسیون، ظرفیت تولید کنسنتره مس را در شرکت ملی صنایع مس ایران به 1،620 هزار تن افزایش داد. همچنین طی سال جاری در این مجموعه 28 پروژه در راستای تحقق اجرای طرح ملی کیمیا و همچنین 26 پروژه زیرساختی در دست اجرا قرار گرفته است.
پیرو کشف اخیر شرکت BPH مبنی بر اینکه برخی از گیاهان دریایی امکان جذب طلا و مس را دارند، این شرکت قصد دارد از گیاهان مذکور بهمنظور استخراج طلا و مس از آب دریا استفاده کند.
با وقوع جنگ تجاری میان کانادا و ایالات متحده، پیرو تشدید نگرانیها در خصوص عرضه برخی از محصولات در کانادا، نگرشی در راستای تسریع احداث معادن و همچنین ساخت لولههای انتقال انرژی به وجود آمده است.
شکاف میان نرخ ارز معاملات کاتد بورسی و مرکز مبادله، منجر به آن شده که صادرات محصولات پاییندستی مس تنها در صورت واردات تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز توجیهپذیر باشد. لازم به ذکر است که به احتمال زیاد، عرضه کاتد هفته اخیر، آخرین عرضه کاتد در سال جاری بود که با افزایش 41 درصدی رقابت همراه شد.
در راستای بومیسازی تولید مواد شیمیایی مصرفی شرکت ملی صنایع مس ایران، پیرو احداث کارخانههای جدید، طی 10 ماهه 1403 حجم وادرات و صادرات این مواد بهترتیب افت 25 درصدی و رشد 55 درصدی را تجربه کرده است.