طی فروردین تا بهمن 1403، فروش شرکت فولاد مبارکه اصفهان در مقایسه با بازه زمانی متناظر در سال 1402، رشد 15.5 درصدی را تجربه کرده است. لازم به ذکر است که تقریبا 11 درصد ازدرآمد کل این شرکت در بازه زمانی مذکور، از محل صادرات حاصل شده است.
مجتمع فولاد سبا با اصلاحات و بهروزرسانیهای مداوم تجهیزات و نرمافزارهای صنعتی، به دنبال ارتقای جایگاه خود در بازارهای داخلی و بینالمللی است و اخیرا موفق به تولید کلاف 1،620 میلی متری با ضخامت 2.5 تا 6 میلیمتر شده است.
با افزایش 42 هزار میلیارد تومانی سرمایه فولاد مبارکه اصفهان در مجمع عمومی فوقالعاده این شرکت، زمینه برای رشد بهرهوری و همچنین رقابت پذیری فولاد مبارکه فراهم خواهد شد.
با افزایش شکایات به دولت چین در خصوص حجم بالای محصولات فولادی صادراتی ارزانقیمت، این کشور در نظر دارد که تولید فولاد خود را کاهش دهد. در این خصوص گمانهزنیهایی مبنی بر کاهش 50 میلیون تن فولاد در سال وجود دارد.
واردات سنگ آهن چین تحت تاثیر کاهش تقاضای داخلی در تعطیلات سال نوی چینی و همچنین محدودیتهای عرضه از جانب استرالیا و برزیل ناشی از طوفانهای فصلی، در شروع سال 2025 ضعیف بوده است.
مطابق با اظهارات یک فعال صنعتی، احداث غالب واحدهای فولادسازی در فواصل زیاد از دریا، باعث شده است که علاوه بر اینکه تامین آب برای این صنایع دشوار باشد، حملونقل از مسیر دریا در فروش صادراتی نیز دچار چالش شود.
در بهمن 1403، عدد کیفی ماهانه ورق رنگی خاص لوازم خانگی به 87.55 رسید که رکوردی جدید را ثبت کرد. محصولات پوششدار بهدلیل ویژگیهای مثبت ظاهری در کنار افزایش عمر ورق، در حال حاضر مورد استقبال بسیاری از صنایع قرار گرفتهاند.
پیرو گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، تولید محصولات فولادی در 10 ماهه سال جاری، معادل 10 میلیون و 629 هزار تن بوده است که 7 میلیون و 586 هزار تن از این حجم تولید متعلق به محصولات تخت زنجیره بوده است.
مطابق با گزارش انجمن جهانی فولاد، در ژانویه 2025، تولید فولاد خام در 10 کشور برتر تولیدکننده به جز هند و ایالات متحده کاهش یافته است و بیشترین میزان کاهش در میان 10 تولیدکننده برتر فولاد، متعلق به ایران بوده است.
صادرات فولاد چین به ایالات متحده طی 2 مرحله کاهش یافته است. در مرحله اول، پیرو اعمال تعرفه بر محصولات فولادی چین از سوی ایالات متحده در سال 2016، صادرات فولاد این کشور بهصورت غیر مستقیم انجام میشد. در مرحله دوم، اعمال تعرفه 25 درصدی بر واردات تمام محصولات فولادی میتواند حجم صادرات فولاد چین به ایالات متحده را بیش از مرحله اول تحت تاثیر قرار دهد.
به نقل یک کارشناس، افزایش نرخ ارز، حجم صادرات محصولات فولادی را افزایش داده است و این موضوع با توجه به رکود در بازار داخلی میتواند به تولید کمک کند. الزام بازگشت ارز مطابق با ارز توافقی در کنار عدم تضمین بازگشت ارز حاصل از صادرات، تاثیراتی منفی در بازار خارجی ایجاد کرده است.
در شرکت فولاد مبارکه اصفهان، اجرای پروژههای توسعه ای از جمله نوسازی کورههای پیشگرم و تعویض درایوهای اصلی خط نورد گرم، افزایش ظرفیت تولید خط نورد گرم را در این مجموعه در پی داشته است.