یک فعال صنعتی در خصوص عدم تعادل عرضه و تقاضای کنونی در بازار آهن اسفنجی اذعان کرد: محدودیت برق و انتظار برای تداوم این روند، عرضه آهن اسفنجی را با چالش همراه کرده است. همچنین ناترازیهای انرژی، عرضه شمش بلوم را نیز کاهش داده است.
شرکت فولاد هرمزگان جنوب با تولید 1 میلیون و 56 هزار و 790 تن اسلب طی 11 ماه ابتدایی سال جاری، کاهش 18.9 درصدی در زمینه تولید این محصول را نسبت به 11 ماهه 1402 به ثبت رساند.
شرکت فولاد خوزستان که طی 11 ماه ابتدایی 1403، تقریبا 66 درصد از محصولات خود را در بازارهای داخلی به فروش رسانده است، موفق به افزایش 3 درصدی درآمد خود در مقایسه با 11 ماهه 1402 شده است.
شرکت Rio Tinto با هدف تضمین تولید سنگ آهن در منطقه Pilbara قصد دارد با سرمایهگذاری 1.8 میلیارد دلاری، معدن Brockman را در منطقه مذکور خریداری کرده و تا سال 2027 به مرحله تولید برساند.
واردات سنگ آهن چین تحت تاثیر کاهش تقاضای داخلی در تعطیلات سال نوی چینی و همچنین محدودیتهای عرضه از جانب استرالیا و برزیل ناشی از طوفانهای فصلی، در شروع سال 2025 ضعیف بوده است.
مطابق با اظهارات یک فعال صنعتی، با توجه به شرایط نامشخص سیاستهای داخلی کشور در راستای اعمال تعرفههای صادراتی، در حال تاثیر بهبود نسبی بازار داخلی چین در هفتههای اخیر بر میزان صادرات کشور مشخص نیست.
محدودیتهای تجاری و ناترازیهای انرژی منجر به کاهش 18.8 درصدی سود خالص 15 شرکت تولیدکننده فولاد در 9 ماهه 1403 نسبت به بازه زمانی متناظر در سال ماقبل از آن شد.
در 10 ماه ابتدایی سال 1403، حجم و ارزش صادرات محصولات و صنایع معدنی کشور در مقایسه با 10 ماهه 1402، افت 1 درصدی و افزایش 0.1 درصدی را تجربه کرده است. طی این بازه زمانی بیشترین حجم و ارزش صادرات در زنجیره تولید فولاد، آلومینیوم و مس رقم خورده است.
نخستین تولید سنگ آهن معدن Simandou در پایان سال جاری میلادی صادر خواهد شد و مطابق با برآوردهای صورتگرفته، این معدن میتواند بهسرعت به ظرفیت کامل تولید 120 میلیون تن در سال رسیده و رقیب جدی استرالیا در بازار چین به شمار رود.
مطابق با گزارش انجمن جهانی فولاد، در ژانویه 2025، تولید فولاد خام در 10 کشور برتر تولیدکننده به جز هند و ایالات متحده کاهش یافته است و بیشترین میزان کاهش در میان 10 تولیدکننده برتر فولاد، متعلق به ایران بوده است.
به نقل از یک فعال صنعتی، کاهش اختلاف نرخ ارز رسمی و آزاد، منجر به همسطح شدن قیمت شمش فولادی در بازار داخلی و صادراتی شده است. با این حال عدم وجود هزینه مبادلات در فروش داخلی و سهولت وصول مطالبات و حملونقل در این بازار، باعث شده است که فروش داخلی در مقایسه با فروش صادراتی جذابیت بیشتری داشته باشد.
شرکت فولاد خوزستان در 11 ماه ابتدایی سال جاری، برابر با 18 درصد از کل معاملات شمش فولادی، 39.4 درصد از سهم بازار تختال و 17.6 درصد از سهم بازار آهن اسفنجی را در اختیار داشته است.