مطابق با اظهارات یک فعال صنعتی، با کند شدن روند افزایشی نرخ ارز و تثبیت تقریبی آن در کنار نوسانات اندک قیمت فولاد در بازارهای جهانی، قیمت میلگرد در بازار داخلی، روندی ثابت پیدا کرده است و در صورت عدم وجود عوامل سیاسی و اقتصادی جدید، این روند ادامه خواهد یافت.
طی فروردین تا بهمن سال جاری، ارزش محصولات صادراتی اظهاری از طریق گمرک سومار، در مقایسه با بازه زمانی متناظر در سال 1402، با افزایش 43 درصدی همراه بوده است.
پیرو پیشبینی کسری 25 هزار مگاواتی برق در سال 1404، علیرغم اقدامات متعدد در زمینه احداث نیروگاههای جدید، کسری ایجادشده بدون اصلاح الگوی مصرف جبران نخواهد شد.
با افزایش شکایات به دولت چین در خصوص حجم بالای محصولات فولادی صادراتی ارزانقیمت، این کشور در نظر دارد که تولید فولاد خود را کاهش دهد. در این خصوص گمانهزنیهایی مبنی بر کاهش 50 میلیون تن فولاد در سال وجود دارد.
واردات سنگ آهن چین تحت تاثیر کاهش تقاضای داخلی در تعطیلات سال نوی چینی و همچنین محدودیتهای عرضه از جانب استرالیا و برزیل ناشی از طوفانهای فصلی، در شروع سال 2025 ضعیف بوده است.
به نقل از یک فعال صنعتی، افزایش هزینههای حملونقل، انرژی مصرفی و دستمزد، منجر به افزایش قیمت محصولات فولادی شده است. این شرایط که چالشهایی را در زمینه های تولید، تقاضا و فروش در صنعت فولاد ایجاد کرده است، با شروع فصل گرما و ثبات نرخ ارز، ممکن است پایان یابد.
در 10 ماه ابتدایی سال 1403، حجم و ارزش صادرات محصولات و صنایع معدنی کشور در مقایسه با 10 ماهه 1402، افت 1 درصدی و افزایش 0.1 درصدی را تجربه کرده است. طی این بازه زمانی بیشترین حجم و ارزش صادرات در زنجیره تولید فولاد، آلومینیوم و مس رقم خورده است.
مطابق با گزارش انجمن جهانی فولاد، در ژانویه 2025، تولید فولاد خام در 10 کشور برتر تولیدکننده به جز هند و ایالات متحده کاهش یافته است و بیشترین میزان کاهش در میان 10 تولیدکننده برتر فولاد، متعلق به ایران بوده است.
صادرات فولاد چین به ایالات متحده طی 2 مرحله کاهش یافته است. در مرحله اول، پیرو اعمال تعرفه بر محصولات فولادی چین از سوی ایالات متحده در سال 2016، صادرات فولاد این کشور بهصورت غیر مستقیم انجام میشد. در مرحله دوم، اعمال تعرفه 25 درصدی بر واردات تمام محصولات فولادی میتواند حجم صادرات فولاد چین به ایالات متحده را بیش از مرحله اول تحت تاثیر قرار دهد.
موجودی انبار انواع لوله گازی و صنعتی در گروه صنعتی سپاهان در 9 ماهه 1403، برابر با 10،708 تن گزارش شد که نسبت به 6 ماهه سال 1403، افت 36 درصدی داشت و در مقایسه با 9 ماهه 1402، با افت 7 درصدی همراه شد.
مطابق با اظهارات یک فعال صنعتی، در 9 ماهه سال 1403، عواملی مانند عدم سرمایهگذاری لازم و کافی در صنایع پاییندست و محدودیت برق و گاز، منجر به کاهش 5.9 تولید مقاطع فولادی در مقایسه با 9 ماهه 1402 شده است.
احیای ستاد فولاد توسط وزارت صمت، میتواند در راستای رفع چالشهای موجود در زنجیره آهن و فولاد و همچنین افزایش هماهنگی میان سیاستگذاران و فعالان صنعتی، گام موثری به شمار رود.